Om oss

Jag som äger kenneln heter Jessica. Jag bor med min man Anders i ett hus på landet nära både skog och hav. Här bor vi tillsammans med våra hundar.I vårt hem finns idag 5 Dvärgpinscher och 1 Dobermann. Mitt hundintresse har funnits i många år men jag var vuxen när jag köpte min första egna hund, det var en flat-blandning efter honom var vi utan hund i många år men för 10 år sedan var jag och min son längtansfulla och tog då hand om två omplaceringshundar av mindre sort, tyvärr blev Ludde sjuk och finns inte mer hos oss men det gör Ralf som då är sonens hund.

År 2012 ville jag ha en mer arbetsam hund. Efter att fram och tillbaka läst om flertalet raser så landade vi på Dvärgpinscher, en stor hund i liten förpackning. En aktiv hund som kräver en del men som samtidigt är lättskött och inte fäller så mycket. Sagt och gjort så flyttade vår Bella in dec 2012.

Jag har tillsammans med våra hundar gått flertalet kurser såsom, valpkurser, unghundskurs/vardagslydnad, Ringträning 1 o 2, Mixkurs X2, Rallylydnad steg 1 o 2 och Nosework. 

Anjediamond`s Kennel är sedan december 2017 godkänd av Länstyrelsen att bedriva kennelverksamhet.

Utöver detta har jag gått Uppfödarutbildning : 

  • ANATOMI
  • VALPENS BETEENDE 
  • FODER
  • AVEL
  • JURIDIK
  • Valpning

Har hösten 2015 gått en utbildning grundkurs som avelsfunktionär då jag under året 2015 arbetade i RAM gruppen i Dvärgpinscheklubben. RAM står för Ras Avel Mentalitet.

Jag är också utbildad allmänlydnadinstruktör genom "Royal Dog Education" och driver Anjediamond`s Hundcenter. Är nu under utbildning för att bli Rallylydnad instruktör.

Jag har även varit aktivitetsombud i klubben och anordnat Dvärgpinscherträffar i Göteborg med omnejd.

Numera anordnar jag träffar och andra aktiviteter i egen regi samty en DP helg årligen.

 

Alla våra hundar har simkörkort vilket krävs för att få simma i speciell simhall, detta gör vi i rent friskvård syfte och för att det är roligt.

 Uppdaterad 23/11-20

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.