Om familjen

Jag som äger kenneln heter Jessica. Jag bor med min man Anders i ett hus på landet nära både skog och hav. Här bor vi tillsammans med våra 6 hundar( 5 Dvärgpinscher och 1 Dobermann). Mitt hundintresse har funnits i många år men jag var vuxen när jag köpte min första egna hund, det var en flat-blandning efter honom var vi utan hund i många år men för ca 10  år sedan var jag och min son längtansfulla och tog då hand om två omplaceringshundar av mindre sort, tyvärr blev Ludde sjuk och finns inte mer hos oss men det gör Ralf som då är sonens hund.

Sonen i familjen är 26 år och bor inte längre hemma. 

År 2012 ville jag ha en mer arbetsam hund. Efter att fram och tillbaka läst om flertalet raser så landade vi på Dvärgpinscher, en stor hund i liten förpackning. En aktiv hund som kräver en del men som samtidigt är lättskött och inte fäller så mycket. Sagt och gjort så flyttade vår Bella in dec 2012. På grund av sjukdom finns inte vår Bella längre, fick somna in sommaren 2016 och sörjs fortfarande.

Jag har tillsammans med våra hundar gått flertalet kurser såsom, valpkurs, unghundskurs/vardagslydnad, Ringträning 1 o 2, Mixkurs X2, Rallylydnad steg 1 o 2 ,Nosework  och spårkurs. 

Utöver detta har jag gått  Uppfödarutbildning och har avslutat alla sex delkurserna: 

ANATOMI
VALPENS BETEENDE 
FODER
AVEL
JURIDIK
PARNING OCH VALPNING

Är utbildad allmänlydnad instruktör och håller kurser genom Anjediamond`s Hundcenter.  Kommer under år 2020 vidareutbilda mig till Rallylydnadsinstruktör.

Har hösten 2015 gått en utbildning grundkurs som avelsfunktionär då jag under året 2015 arbetade i RAM gruppen i Dvärgpinscheklubben. RAM står för Ras Avel Mentalitet.

Jag har även varit aktivitetsombud i klubben och anordnat Dvärgpinscherträffar i Göteborg med omnejd.

Numera anordnar jag träffar och andra aktiviteter i egen regi. Bland annordnas en helg om året för Dvärgpinscher ägare.

Har anmält mitt intresse för mentalitet i Västra Kennelklubben och hoppas få börja som figurant i väntan på utbildning som testledare.

Hälften av våra hundar har simkörkort vilket krävs för att få simma i speciell simhall, detta gör vi i rent friskvård syfte och för att det är roligt.

Uppdaterad 29/6-2020

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.